Belangrijke ondernemerslessen

In 30 jaar ‘in the bizz’ hebben we natuurlijk veel geleerd.

We hebben veel ondernomen en ook veel fouten gemaakt, als je al kunt spreken van fouten. 

In deze aflevering delen we 5 belangrijke inzichten die jij meteen kunt toepassen in jouw praktijk of bedrijf.

“Failure is not the opposite of success; it’s part of success.” – Arianna Huffington

In de aflevering van deze week:

  • De eerste les die we willen delen is die van de energietypes. Sinds we kunnen inschatten welk energietype iemand is, kunnen we veel beter omgaan en communiceren met anderen. We snappen nu veel beter waarom iemand op een bepaalde manier reageert of doet. We snappen onszelf ook beter 😉 want nu kunnen we veel beter onze eigen valkuilen zien, maar er ook iets mee doen. Ook kunnen we beter zien wat onze kwaliteiten zijn en ook wat onze kwaliteiten niet zijn. Deze kunnen we dan bij elkaar aanvullen of daar kunnen we anderen voor aannemen. 
  • De tweede ‘fout’ die we voorheen vaak maakten is alles alleen (en zelf) willen doen. Als Water energietypes hebben wij natuurlijk al snel die neiging maar we zien dit bij andere ondernemers ook heel vaak. Maar je kunt niet alles zelf doen en je kunt al helemaal niet groeien als je alles alleen blijft doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan samenwerken, je kunt een mastermind gaan samenstellen of eraan deel gaan nemen, je kunt met een coach gaan werken of je kunt een VA gaan inhuren. Allemaal mogelijkheden om sneller te groeien.
  • Zorg er wel voor dat je mensen kiest die niet hetzelfde energieprofiel hebben als jij want dan loopt je al snel samen in dezelfde valkuilen. Het zou ideaal zijn als alle elementen vertegenwoordigd zijn in een team zodat ook alle kwaliteiten aanwezig zijn.
  • Kies je een coach dan is het ook slim om naast ervaring en kennis het energieprofiel even te checken. Zo is Vuur heel handig als je een sprekerscoach zoekt. Aarde wanneer je een voedingscoach zoekt en voor bijvoorbeeld een social media manager zou ik gaan voor een profiel waar zeker Vuur en Aarde op een hoge plaats staan. Zoek je een coach die je kan helpen met groei in je business en met strategieën (H), maar die je ook veel wijsheid geven en je kan leren hoe je kunt intunen op de wijsheid in jezelf (W) én die direct je valkuilen naar boven haalt (M) dan zit je bij ons goed!
  • De derde ‘fout’ die we nu nog steeds wel eens maken, maar gelukkig steeds minder, is alles compleet af willen hebben voordat je het lanceert of presenteert. Huge valkuil! Want daardoor blijf je maar wachten en stel je het ‘lanceerpunt’ steeds verder uit. Je werkt hard, draait veel uren, maar er komt niets concreet op de markt. Je wordt dus moe, gestressed misschien zelfs wel overwhelmed maar je levert niets op en je krijgt er geen inkomen van. Dus de les die wij geleerd hebben is; pak één ding eruit, maak dat startklaar en breng het naar buiten. Pas daarna kun je het gaan verbeteren en kun je je funnel verder gaat uitbouwen of opbouwen. En ja, dat kan ook wanneer je een niet-online business hebt!
  • De vierde ‘fout’ die we maakten is het geen prioriteit geven aan Email Listbuilding. Email is nog steeds het belangrijkste online marketing tool waarmee je op een hele makkelijke manier in contact kunt blijven met je mensen. Veel ondernemers in de Body & Mind branche hebben helemaal geen email lijst en dat is een mega gemiste kans! Ook als je lokaal werkt. Luister nog maar eens naar aflevering 17 en aflevering 19 over email listbuilding. 
  • In de Inside Out Business School leren we onze mensen hoe ze een ‘Personal Brand Blueprint‘ kunnen samenstellen. Dit bestaat uit vier onderdelen en één daarvan is de content pilaren. Ondernemers denken vaak dat ze alleen maar ‘waardevolle content’ moeten delen zoals tips en oefeningen. Maar dat is slechts één van de content pilaren, er is nog zoveel meer om te delen.
  • De vijfde ‘fout’, die we ook heel veel bij andere ondernemers in de Body & Mind branche zien, is het niet buiten de gebaande paden gaan. De paden die anderen in de business al hebben uitgesleten. Een goed voorbeeld zijn de therapeuten en masseurs die vaak alleen maar losse 1-op-1 behandelingen aanbieden. Want dat doet iedereen bij ons in het vak ook. Maar hoezo? Als je een beetje ‘off the road’ gaat dan ga je ontdekken dat er zoveel meer mogelijkheden zijn om je mensen beter te dienen, beter te helpen en naar een beter resultaat te leiden. In de podcast geven we je daar verschillende ideeën voor. Bovendien zorgt het ook voor een stabieler inkomen en het maakt dat mensen nog grotere fans van jou worden.

Linken genoemd in deze aflevering: