Money money money! 

Money makes the world go around…

Hoe denk jij over geld? Heb jij hier negatieve oordelen of belemmerende overtuigingen op?
Vast wel maar misschien ben je je daar helemaal niet van bewust. Bewust of onbewust ze zorgen er wel voor dat jij NEE zegt tegen het moeiteloos aantrekken van geld…

Luister naar deze aflevering en ontdek of jij ook last hebt van de meest voorkomende geld blokkades.

“Money is only a tool. It will take you wherever you wish but it will never replace you as the driver” – Ayn Rand

In de aflevering van deze week:

 • Vandaag gaan we het hebben over geld. Het is een enorm beladen thema en iedereen vindt er wel iets van. Maar geld is – net als alles – gewoon energie. Het is gewoon de energie van bedrukt papier. Verder niets. De lading die geld met zich meedraagt zit hem puur in jou; in wat je er mee doet, wat je ermee kunt doen of niet kunt doen.  Of wat een ander ermee doet of kan doen (en jij niet) … Uiteindelijk gaat het erom wat jij ervan vindt. 
 • Geld is dus energie en heeft ook een neutrale energiefrequentie (die van papier). Maar afhankelijk van hoe jij over geld denkt (en dus voelt) verandert het effect op jouw gemiddelde energiefrequentie. Geld op zich is dus niet verantwoordelijk voor het effect op jouw energiefrequentie maar hetgene jij denkt en voelt over geld en aan geld gerelateerde zaken, dat verhoogt of verlaagt jouw energiefrequentie. En dat bepaalt weer hoeveel jij ervan aantrekt of krijgt.
 • We zien om ons heen dat het begrip geld bij meeste mensen de energiefrequentie verlaagt. ‘Waarom is dat?’ hebben wij ons eens afgevraagd, en welke patronen kunnen we daarin ontdekken. Toen kwamen we een aantal overtuigingen tegen die bij heel veel mensen voorkomen, soms zijn ze zich daarvan bewust maar vaak ook niet, en die delen we in deze podcast. Dus kijk eens of die met jou resoneren, zodat jij daar veranderingen in aan kunt brengen.
 • Geld blokkade #01: Als je denkt aan rijke mensen dan zie je snobs, inhalige mensen. Je vindt ze gierig, asociaal, arrogant, patsers of eikels. Dit beeld wordt natuurlijk bevestigd in films. Zeker als het om rijke vrouwen gaat. Die worden vaak neergezet als bitch, denk maar aan Cruella of aan Alexis of aan  ‘the devil wears prada’. Mannen zijn veel vaker stoer als ze veel geld hebben, dan hebben ze het goed gedaan en dan kunnen ze het arme meisje redden… 
 • Geld blokkade #02: Vrouwen kunnen niet zo rijk worden als mannen.’ Of deze is ook geweldig: ‘Vrouwen worden onderhouden door mannen.’
  Als je het zo leest dan klinkt het ronduit belachelijk; “komop we leven in Nederland, in 2021!” Maar hoeveel vrouwen zijn er ondertussen financieel onafhankelijk in Nederland?
 • Je bent economisch zelfstandig als je 1000 euro netto per maand verdient (dus net boven bijstandsniveau). Dat haalt 64% van de Nederlandse vrouwen en 81% van de mannen. Je bent financieel onafhankelijk als je minimaal het minimumloon verdient (zo’n 1400 euro per maand). Dit haalt 53% van de vrouwen tegenover 76% van de mannen. Dat houdt dus in dat de helft van de Nederlandse vrouwen financieel AFhankelijk is tegenover 25% van de mannen. Een groot verschil dus en als we gaan kijken naar vrouwen die voor zichzelf financiele vrijheid hebben gecreëerd dan is dit verschil nog vele malen groter.
  Onderzoeken laten zien dat vrouwen die samenwonen het ook minder belangrijk vinden om een goed/hoger eigen inkomen te hebben. Kortom de meeste vrouwen laten de kostwinnerstaak bij de man liggen. Diezelfde onderzoeken laten ook zien dat hoger opgeleide vrouwen het vaak wel belangrijker vinden dan de lager opgeleide vrouwen.
 • We zien ook heel vaak dat vrouwen ook niet weten hoe het zit met hun geld, met hun bankrekening, hun pensioen, hun verzekeringspolissen of de belasting. Het lijkt wel of ze daar een angst of een weerstand tegen hebben. ‘Dat kan ik niet, dat snap ik niet’ of ‘dat regelt mijn man altijd’… Het leidt allemaal naar de bevestiging van de geld blokkades en daarmee zeg je dus eigenlijk NEE tegen geld.
 • Geld blokkade #03: ‘Spiritualiteit en geld gaat niet samen.’Deze komen we zooooooo vaak tegen in onze branche! Het is zo’n kolder. Waarom zou jij je waarde moeten verminderen omdat je andere mensen helpt? Luister zelf maar naar wat we daarover te zeggen hebben.
 • Geld blokkade #04: ‘Ik kan het niet maken om meer te verdienen dan mijn ouders.’
  Deze komen we ook heel vaak tegen. Het is ook zo’n overtuiging die vaak niet bewust aanwezig is maar we zien die dus heel vaak naar boven als we 1-op-1 ondernemers aan het trainen zijn.
  Het is een belangrijke oorzaak van het geld limiet wat jij in je hoofd (of eigenlijk diep begraven in je hele systeem) hebt zitten. Als je boven dat getal komt (qua inkomen/verdiensten) dan gaan er allemaal interne alarmbellen af e