The Law of Attraction – LOA

ofwel de wet van de aantrekkingskracht.

Je hoort er zoveel over maar wat houdt het nou precies in en hoe kun jij die LOA gebruiken voor persoonlijke groei en groei in je business?

Je leert het allemaal in deze aflevering.

“Everything is Energy and that is all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you can not help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.” – Albert Einstein

In de aflevering van deze week:

 • Wat houdt de Wet van de Aantrekking (de LOA) nou eigenlijk in? Het is niet zomaar een verzinsel van energiegoeroe’s maar het is een echte natuurwet, net zoals de zwaartekracht, de wet van vacuum, de wet van polariteit en de wet van oorzaak en gevolg.
 • De Wet van de Aantrekkingskracht wordt ook wel de wet van trilling, resonantie of frequentie genoemd. Daarom hebben wij het ook zo vaak over energie frequenties. De Wet van de Aantrekkingskracht houdt in essentie in dat trillingen van gelijke frequentie elkaar aantrekken.
 • De Wet van de Aantrekkingskracht is bekend geworden nadat de film en het boek ‘the secret’ uitkwamen. Daarna gingen er natuurlijk heel veel mensen mee aan de slag, met niet altijd geweldige resultaten. Ze hebben namelijk één essentieel element niet vermeld in ‘the secret’! Het klinkt leuk en makkelijk: ‘U vraagt, wij draaien’ maar in praktijk werkt het toch anders. Hoe dan? Wij leggen het je graag uit 🙂
 • Stap #01: Vraag om wat je wilt.
  Maak ook heel duidelijk wat je precies wilt. Bv. ‘rijk worden’ is niet specifiek genoeg; wat bedoel je er precies mee? Idem met ‘meer business groei’; wat houdt dat in voor jou?
 • Stap #02: Welk gevoel wil je hebben?
  Dat is de essentie van alles! Jouw gevoel creëert namelijk een energie frequentie en dat is hetgene waar je weer meer van gaat aantrekken. Dat is de wet van de resonantie/trilling. Als je een bepaald gevoel niet kunt voelen, dan kun je het ook niet aantrekken en manifesteren in je leven.
 • Daarbij is het ook essentieel dat je beseft dat stilstaan, achteruit gaan is. Dus ook al wil je behouden wat je nu hebt, dan is het nog steeds nodig dat je blijft groeien en dat je je comfortzone blijft stretchen.
 • Stap #03: Creëer dat gevoel zo veel en zo vaak mogelijk.
  Daarbij is het niet belangrijk op welk vlak je dat doet.
 • Stap #04: Leer te vertrouwen en je over te geven.
  Hierbij zullen je angsten en belemmerende overtuigingen (mindset) om de hoek komen kijken. Belangrijk dus dat je die aanpakt én dat je je energie hoog houdt (door aan energiemanagement te doen).
 • Stap #05: Handelen, kom in actie.
  Zonder actie gebeurt er niets maar zomaar handelen zonder alignment kom je ook niet waar je wezen wilt.
 • Stap #06: Volhouden en herhalen.
  Het universum werkt een beetje zoals Sinterklaas en je verlanglijstje. Als je steeds twijfelt (en dus andere trillingen uitzendt) of steeds van mening verandert (want het werkt nog niet misschien moet ik iets anders gaan doen), dan onderbreek je steeds dat aflever-proces en ga je iedere keer weer terug naar start.
 • Hoe komt het nou dat de LOA niet altijd werkt? Dat vragen veel mensen zich af maar in werkelijkheid werkt de Wet van de Aantrekking ALTIJD, het geeft je alleen misschien niet het resultaat wat je graag wilt. Maar je trekt altijd meer aan van wat je uitzendt. Om te weten wat je uitzendt hoe je dus alleen maar goed op te letten op wat er naar je toe komt…
 • Wat kun je allemaal vragen en aantrekken? Eigenlijk alles! Liefde, gezondheid, geld, meer klanten, etc etc.
 • Wat kun je allemaal NIET vragen en aantrekken? Uhm… nou eigenlijk alles… Datgene waar je niet mee resoneert, dat kun je ook niet aantrekken. De Wet van de Aantrekkingskracht begint dus bij jou, van binnen!
 • Sommige mensen menen dat ze niet kunnen voelen maar dat is onzin. Iedereen kan voelen (snijd maar eens in je vinger) en iedereen wordt ook geboren met alle hoge energiefrequenties ‘aan boord’ maar je bent zo gewend aan het gevoel wat je het meeste ervaart, dat je dat niet meer opmerkt. En soms is dat ook zo aanwezig dat er ook geen plaats is voor andere gevoelens. Het is dus een kwestie van opnieuw herinneren en vaker oefenen.
 • ‘Ja maar, ik kan dat gevoel niet koppelen aan mijn wens of droom‘ is vaak wat we horen. Maar dat hoeft ook niet. Als jij rijk wilt zijn omdat dat je een veilig gevoel geeft dan hoef je niet dat gevoel van veiligheid te voelen terwijl je denkt aan rijkdom. Je kunt dat gevoel ook op andere manieren oproepen en doorvoelen.
 • Kun je direct ontvangen? Ja, dat kan maar heel vaak is het een proces en komt het in delen naar je toe. Soms moet je eerst nog door een bepaalde ontwikkelingsfase. Volhouden is dus heel belangrijk. Maar daarom geeft het universum je ook vaak hints waardoor je door krijgt dat je op de goede weg zit. Moet je wel opletten 😉
 • Wat je in ieder geval niet moet doen