Denk eens terug aan waarom jij jouw bedrijf begonnen bent…

Wat was jouw missie?
Is dat nog steeds jouw missie? 

Dan is het niet belangrijk wat jij op dit moment niet kunt … veel belangrijker is wat je WEL kunt doen om iedere dag je missie te leven.

In deze aflevering geven we je onze ervaring, een aantal tips en tricks én een mooie FREEBIE zodat jij je bedrijf kunt laten groeien en bloeien, ook in zo’n lastige tijd als een lockdown.

“Until your mission is an obsession, nothing will change in your life.” – Robin S. Sharma

In de aflevering van deze week:

 • Als we deze podcast opnemen zitten we net een week in de lockdown van december 2020. Een lastige tijd voor veel mensen en we voelen het effect daarvan ook echt. Veel mensen keren naar binnen, alsof ze ‘on hold’ staan.
 • Deze staat van ‘freeze’ is niet goed voor je energie en gezondheid maar ook zeker niet voor je bedrijf. Het blokkeert je, doet je energie stagneren, en daardoor kom je ook niet op ideeën voor wat je allemaal wél kunt doen.
 • In een eerdere podcast hebben we het hier ook al over gehad (aflevering 2) en in deze aflevering gaan we daar nog iets verder op in door je extra voorbeelden en inspiratie te geven én een mooie oefening om uit die Freeze stand te komen.
 • Want juist nu hebben jouw mensen jou nodig! Juist nu is er meer behoefte aan hulp en advies op het gebied van gezondheid en welzijn van de mens. Mensen willen zich weer goed voelen, weer happy zijn. Ze hebben als het ware een virtuele knuffel nodig en mensen in dit werk (zoals JIJ!) kunnen dit bieden.
 • Om uit die ‘freeze’ stand te komen doen we samen een oefening die je blokkades helpt verwijderen (download ook de freebie).
 • Er zijn genoeg redenen om in beweging te komen en je mensen iets aan te bieden, ook al kun je niet doen wat je altijd doet door de omstandigheden. Mensen hebben nu meer tijd om aan hun gezondheid en welzijn te werken, ze geven geen geld uit aan restaurants of vakanties, én hun blik is meer naar binnen gericht, ze willen echt aan zichzelf werken.
 • Twijfel je nu toch nog? Dan is het echt tijd dat je aan je mindset gaat werken.
 • Zoals bijvoorbeeld aan de (valse) overtuiging: ‘daar hoef ik niet aan te beginnen wat dat doen al zoveel mensen…’. Klopt dat heel veel mensen doen wat jij doet. Maar hoeveel mensen/klanten heb jij nodig? Wij hebben 17 miljoen mensen in Nederland. Stel jij hebt 20 mensen nodig. Dan is dat nog geen 0,0001% van de Nederlandse bevolking … Ik hoor je denken: ja maar… nou, kijk eens mee naar deze berekening:
  20 mensen is nog geen 0,0001% van de Nederlandse bevolking
  Stel: 100 mensen bieden aan wat jij ook aanbiedt en die zoeken allemaal 20 mensen > dan is dat nog steeds minder dan 0,01% van de Nederlandse mensen.
  Stel: 1000 aanbieders die 20 mensen zoeken > nog steeds minder dan 0,1% van de mensen!
  Okay misschien zeg je nu: ja maar… de hele bevolking is niet mijn doelgroep.
  Stel 1/6 deel van de bevolking valt in jouw doelgroep + er zijn 1000 aanbieder die 20 man zoeken > dan is dat nog steeds minder dan 0,67% van de mensen!!!
 • Jij hebt dus totaal geen redenen om te blijven groeien en NU iets te doen!! 
 • Tenzij het niet om de mensen gaat die jij helpt, maar om jou … Is jouw ego belangrijker dan het helpen van je mensen? Is het ‘ik weet niet hoe’ en ‘wat vinden mensen daarvan’ belangrijker voor jou? Dan kun je er – heel eerlijk gezegd – beter mee stoppen.
 • Wil je echt mensen helpen? Dan is het jouw taak om je energie hoog te houden, het voorbeeld te geven en aan de gang te gaan!
 • Wij helpen je in deze aflevering met ideeën voor verschillende beroepen (ook contact beroepen) om geld te blijven verdienen.
 • Daarnaast is het juist nu natuurlijk heel belangrijk om contact te houden met je mensen. Zodat je ‘on top of mind’ blijft bij je mensen en dat ze weten dat je ze mist, dat je aan ze denkt en dat je er bent om ze te helpen!