Overvalt jou ook wel eens het gevoel dat je ‘gebakken lucht’ aan het verkopen bent?

Aan de ene kant weet je dat je heel veel waarde te bieden hebt aan de andere kant twijfel je of je je beloftes wel waar kunt maken…

Wij hebben vandaag 3 tips voor je om sterker in je waarde te gaan staan. 

Als jij niet volledig in jezelf gelooft, hoe kun je dan verwachten dat een ander dat wel doet?” – Energy Sisters

In de aflevering van deze week:

 • In de Inside-Out Business School merken we dat veel ondernemers wel eens twijfelen aan hun aanbod, of ze wel waar kunnen maken wat ze vertellen of verkopen. Ze voelen zich dan een beetje of ze gebakken lucht verkopen. Maar dat is zo jammer dat zij hun eigen waarde niet zien! Daarom hebben we vandaag 3 tips voor je om meer in je waarde te gaan staan.
 • Het is tijd voor mindset shift zodat je je weer geweldig gaat voelen over je aanbod, zodat je dat weer gaat uitstralen en dus ook weer gaat aantrekken. Dus ga in je waarde staan want de wereld wacht op jou. Wil je impact maken? Wil je mensen helpen? Dan begint het hier mee!
 • Tip #01 – Werk met een pakket.
  Werken met een pakket in plaats van met losse afspraken maakt het zoveel makkelijker om waarde te geven aan je klanten. Bovendien kun je met thema’s werken.
 • Oefening: Wat zou je zelf kopen? Stel eens op papier vier pakketten samen: van 4 weken – 8 weken – 26 weken – 52 weken. Ga ze echt uitschrijven met alle lessen, behandelingen, sessies of thema’s die ze krijgen. En ga dan eens voelen: Als jijzelf jouw ideale klant zou zijn met probleem A die naar oplossing B wil… is het pakket van 4 weken dan het beste om je doel te bereiken? Of is dat één van de andere pakketten? 
 • Misschien denk jij nu ‘zo’n pakket is leuk voor sommige bedrijven maar het is helemaal niets voor mij want daar is mijn aanbod helemaal niet geschikt voor‘. Nou… als je met ons gaat werken dan gaan we je laten inzien hoeveel voordeel het ook voor jou kan hebben. In de podcast geven we een paar voorbeelden van o.a. een ondernemer die yogales geeft en ook massages (dit model werkt ook heel erg goed voor therapeuten en coaches), en voor een nagelstudio, pedicure, schoonheidsspecialiste en kapper.
 • Tip #02 – Geloof niet in wat je aanbiedt maar geloof in je belofte.
  Dat is een groot verschil en om daar te komen moet je een mindset shift maken. Dean Jackson zegt altijd: ‘Wat als je alleen betaald krijgt als je klanten ook echt resultaat behalen? Hoe zou je dan je aanbod samenstellen?’. Dus stap uit het beeld wat jij hebt over jouw aanbod en stap in datgene wat je klant ziet en ervaart. Dus dat begint met ‘wat heeft je klant nodig?’, de belofte dus. Hoe breng jij ze van A naar B? Dat moet je goed voor ogen hebben en daar moet je volledig achter staan.
  Natuurlijk moeten ze de opdrachten doen enz. en dat is hun eigen verantwoordelijkheid maar dat is logisch. Daar mag je ook heel duidelijk in zijn. Daar moet je voor jezelf aan werken: als de klant zijn opdrachten niet doet dan gaat hij er niet komen, dat is de verantwoordelijkheid van de klant. Daar mag echt geen twijfel in zijn. Dat straal je namelijk uit en daar gaan mensen op reageren. Dus als mensen zo naar jou toe reageren dan weet je wat er aan de hand is: jouw mindset is beperkend en dat trek je aan.
 • Tip #03 – Bouw je programma en pas het aan op de feedback.
  Soms heb jij een briljant idee, dan bedenk jij iets… maar denken jouw mensen er heel anders over. Dan zoeken ze iets anders, dan hebben ze iets anders nodig. Dan moet je meebewegen, dan ga je aanpassen en aanvullen. Dat hebben wij met de Inside-Out Business School ook gedaan. Let wel op dat je niet zomaar alles aanpast of juist niet aanpast. Doe het niet omdat iemand dat vraagt maar doe het omdat jij ook inziet dat het zo beter gaat werken. Zo help je je klanten beter maar bouw je ook steeds meer vertrouwen in jezelf en in je aanbod op omdat je ziet dat het werkt.
  Dus begin en ga ervaring opdoen!
 • Bonus tip: Alles begint natuurlijk van binnen, alles begint bij jou. Dus ga energiemanagement en mindset werk een deel van je dagelijkse taken maken. Leer je eigen valkuilen kennen, speur je eigen belemmerende overtuigingen op en ga daaraan werken. Dat is de basis!

Linken genoemd in deze aflevering: