Dit is de 52e aflevering van de Body & Mind Business Podcast en daar zijn we trots op!

In deze aflevering delen we met jou wat er goed ging in dat jaar en ook hoe zo’n podcast tot stand komt, welke stappen we daarvoor volgen en welke software en materialen we gebruiken.

Hoe meer je het leven viert, hoe meer je te vieren krijgt in je leven.” – Energy Sisters

In de aflevering van deze week:

 • We kijken zo vaak alleen naar dat wat er niet goed gaat maar het is minstens zo belangrijk om te kijken naar wat er wél goed gaat en dat ook te vieren. Vieren en dankbaarheid daarvoor voelen brengt je op een hele hoge energiefrequentie!
 • Dus in deze aflevering delen we met je wat er allemaal goed is gegaan en nemen we je ook mee door het proces van het podcasten.
 • Wat ging er goed Nr. #01 – Consequentie.
  Consequentie is superbelangrijk voor je toekomstige klanten (leads) die hun Know-Like-Trust pad lopen. Of jouw belangrijkste manier van connectie nou podcast, video, blog of zelfs een mix is, laat met regelmaat iets van je horen in een mail daarover. Liefst iedere week.
 • Wat ging er goed Nr. #02 – Waarde geven.
  We hebben zo veel leuke en fijne reacties gekregen en dat houdt ons gemotiveerd. We wilden een goed voorbereidde podcast met nuttige onderwerpen en content waar mensen echt iets aan hebben en dat is ons gelukt!
 • Wat ging er goed Nr. #03 – De flow van het presenteren.
  Dit ging steeds beter en dat hoor je door de afleveringen heen ook veranderen. We kregen steeds meer de smaak te pakken.
 • Hoe verloopt het proces van een podcast opnemen:
 • Stap #01 – voorbereiden.We nemen even de tijd om te overleggen (vaak via Zoom), kiezen een thema en schrijven dan wat bulletpoints op van waar we het over willen hebben. Op dit moment batchen we er steeds twee maar in de toekomst willen we er meer batchen (daar kletsen we nu nog teveel voor).
 • Stap #02 – Opnemen.
  Bij Jeanine op zolder is het geluid het meest gedempt. Goed geluid vinden we belangrijk daarom hebben we ook net nieuwe microfoons gekocht (de Blue Yeti).
 • Stap #03 – Verwerken en editen.
  We nemen de podcast op in Audacity en zetten een copy in Dropbox. Daar haalt Miranda het weer uit zodat ze kan gaan editen (ook in Audacity). Van dit hele proces hebben we een stappenplan (een SOP, Standard Operating System) uitgeschreven in Trello zodat we dit later door een VA kunnen laten doen.
  Jeanine pakt de mp3 weer op en zet die in Transistor, inclusief titel, shownotes etc. Daar wordt de podcast gehost en verdeeld naar Apple podcast, spotify, stitcher en google podcast. Vanuit Transistor gaat weer een embedded link naar de webpagina waar ook een podcast afbeelding (Canva) in komt en een samenvatting (uitgebreide shownotes die SEO positief triggeren).
 • Stap #04 – Email.
  Jeanine schrijft ook een email zodat iedereen op de lijst weet dat er weer een nieuwe podcast uitkomt en waar die over gaat.
 • Stap #05 – Social media.
  Op social media komt ook zo’n post en Miranda maakt ook een kort geluidsbestand als sneak peak. De podcast van die week dient dan verder ook als thema, we posten er soms een quote uit of een vraag. Dat is het handige van een wekelijkse podcast maar dat kun je ook doen met je blog/artikelen of video’s.