Meer vrijheid

is dat niet één van de redenen waarom je ondernemer bent geworden?
Waarom voelt het dan vaak niet zo vrij? 

Vandaag hebben we 4x een mindset voor je die je meer energie en meer vrijheid gaat geven in het ondernemen. Bovendien gaat het je ook nog eens helpen meer klanten aan te trekken!

“Vrijheid voelen is vaak een mindset kwestie.” – de Energy Sisters

In de aflevering van deze week:

 • Het is superfijn om eigen baas te zijn, dan kan je lekker doen wat je zelf wilt, je kunt zelf je tijd indelen en je kunt werken met mensen die jij uitkiest. Kortom; als ondernemer heb je alle vrijheid. Hoe komt het dan dat ondernemers soms toch overwhelmed zijn, moe of overwerkt? Vaak ligt dat niet aan het aantal uren wat ze draaien maar het aantal uren dat ze in hun hoofd draaien.
 • Voel jij ook wel eens dat tegenovergestelde gevoel van vrijheid? Ook al heb je geen baas die zegt wat je moet doen? De volgende mindsets zullen je helpen dat gevoel van vrijheid weer terug te vinden.
 • Mindset #01 > Ik MOET helemaal niks!
  En dat is ook zo, het zijn vaak de dingen die je jezelf oplegt. Betrap je jezelf er toch op dat je tegen jezelf zegt: “Ik moet nog dit en ik moet nog dat” buig het dan eens om naar “ik WIL nog dit en ik wil nog dat”. Dat maakt de energie heel anders. Ga dan ook eens denken en voelen wat je dan wilt en ga daar achteraan.
 • Mindset #02 > Je kunt ook verkopen zonder de pusherige verkoper te zijnEcht?? Kan dat? Jazeker! Als je je Know-Like-Trust goed aanpakt dan hoef je niet helemaal niet meer te verkopen, dan bied je je aanbod aan en als logisch gevolg van het K-L-T proces, gaan mensen vanzelf kopen. Je hoeft dus niet te verkopen maar je kunt het gewoon aanbieden. 
 • Mindset #03 > Je hoeft niet iedere klant aan te nemenMisschien heb je die neiging wel, zeker in het begin wanneer nog geen stabiele stroom van inkomen voor jezelf hebt gecreeerd. Maar besef ook wat het je kost want een klant die niet bij je past kost je ook iets, vaak zelfs op verschillende vlakken. Onderzoek eens wie jouw ideale klant is en onthoud ook dat NEE zeggen tegen het één ook een JA in houdt voor iets anders (of iemand anders). En andersom natuurlijk.
 • Het kan natuurlijk ook zijn dat je een klant krijgt waar je onrustig van wordt omdat die je angsten aanwakkert. Blijf dan even onderzoeken wat er aan de hand is, misschien is het wel tijd voor een next level in je eigen ontwikkeling. Je krijgt namelijk precies die klanten die jij aan kunt.
 • Mindset #04 > Jij kunt JOUW business runnen op JOUW manier
  Het is ook juist JOUW manier waarom mensen zich tot jou aangetrokken voelen. De manier waarop je bent, doet en je uitdrukt maar ook waar je voor staat, waar je in gelooft. Daarom is je WHY ook zo belangrijk. Er zijn zoveel mensen die aanbieden wat jij aanbiedt en dat doet ieder op zijn eigen authentieke manier. Dus waarin ben jij anders? Wat is jouw missie, je passie? Waarom doe jij wat je doet?