Waarom zou je je waardevolle tijd steken in ‘aarden’?

Kan je niet beter alleen maar bezig zijn met slimme business strategieën?
Nou…nee! Aarden kan zoveel voor je doen. Zowel voor je gezondheid en je energie, als voor je succes als ondernemer.

Wij leggen in deze aflevering uit hoe dat zit (jawel, zelfs met wetenschappelijk bewijs erbij) én we geven je oefeningen (FREEBIE!) zodat je direct kunt beginnen.

Dus ga snel luisteren!

“Maybe you are searching among the branches, for what only appears in the roots.” – Rumi

In de aflevering van deze week:

 • Waarom ben jij ondernemer geworden? Vrijheid zal er vast mee te maken hebben. Maar als je niet oppast ben je 24/7 aan het werk als ondernemer, al is het maar in je hoofd… Combineer dat dan eens met die rare tijd waar we nu met z’n allen doorheen gaan en dan voelt het soms alsof we in een snelkookpan zitten.
 • We worden er als mens ook niet gezonder op. Stress neemt toe, burnout neemt toe (ook onder ondernemers) en dan heb ik het nog niet eens over de fysieke kwaaltjes en aandoeningen die we massaal als volk opbouwen.
 • Het massaal onge-aard zijn is nog een grotere pandemie dan Covid-19. We zijn massaal zo ver van onze natuurlijke impulsen afgedreven dat we het niet eens meer beseffen.
 • Geaard zijn betekent dat je met je aandacht, met je bewustzijn, volledig aanwezig bent in je lichaam. Daardoor kun je je vanuit je lichaam verbinden met de aarde en zo de aarde-energie opnemen. Geeft die aarde energie dan? Jazeker! Het is een hele krachtige, altijd positieve, helende, steunende en verzorgende energie. Een yinne energie zoals de chinezen dat zo mooi zeggen.
 • Misschien vind je dat heel zweverig van ons 😉 maar er is ook heel veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Het is aangetoond dat je door te aarden (denk maar aan de vonken die kunnen ontstaan als je je trui uit trekt) vrije elektronen aantrekt die aan ongepaarde elektronen worden toegevoegd van vrije radicalen waardoor het schadelijke effect van oxidatie minder wordt.
 • Dus aarden helpt mee in de strijd tegen ontstekingen, hart- en vaataandoeningen, reuma, staar, schade aan zenuwstelsel, schade aan DNA en kanker. Maar ook tegen gevoeligheid voor stress en prikkels, zelfs angst, depressie. En wat dacht je van de strijd tegen het snel verouderen (denk aan rimpels en pigment vlekken).
 • Natuurlijk wisten de chinesen dit al lang! Ze vertaalden het niet zo fancy, met moeilijke woorden als ‘ongepaarde elektronen’ en ‘oxidatieve stress’ maar ze onderwijzen al eeuwen het effect van aarden. Door te aarden neem je meer yinne energie op en dat balanceert weer het teveel aan yange energie wat gecreëerd wordt door veel denken, stress, ongezonde voeding, ongezonde leefomgeving enz.
 • Wanneer ben je niet geaard? We delen de signalen waar je op moet letten en waarom het voor jou als ondernemer ook zo belangrijk is om te aarden.
 • Dan is natuurlijk de vraag: HOE doe je dat nou, dat aarden. Eigenlijk gaat dat in twee stappen:
 • Stap #01: Kom met je aandacht in je lichaam > we delen 6 manieren waarop je dat kunt doen.
 • Stap #o2: Maak contact met de aarde(energie) > we delen een paar manieren om dat te doen.
 • Bij deze aflevering hoort ook weer zo’n geweldige FREEBIE! Deze keer bestaat die uit twee oefeningen zodat je meteen aan de gang kunt.