Wat hebben sport en business met elkaar te maken?

Meer dan je wellicht denkt!

Wij hebben jarenlang een healthclub gerund en in die jaren hebben we enorm veel geleerd. Over anatomie, fysiologie, psychologie en beïnvloedingsprincipes maar ook over business, want de principes die gelden in de sport die gelden ook in het business leven.

Luister naar de 10 lessen die wij opgedaan hebben in onze tijd als trainers in onze healthclub en hoe deze lessen ons hele waardevolle inzichten hebben gegeven in business.

“Excellence is not a singular act. It’s a habit. You are what you repeatedly do.”

In de aflevering van deze week:

 • Les #01: No pain, no gain.
  Pijn en wrijving hoort bij succes. Sterker nog; zonder de wrijving ga je nooit naar een next level.
 • Les #02: Herhalen, herhalen en herhalen.
  Jij of je bedrijf gaat niet groeien doordat je één keer iets toepast, je zult consequent moeten herhalen om resultaten te kunnen boeken.
 • Les #03: Stil staan is achteruit gaan.
  Herhalen is goed, maar als het alleen bij herhalen blijft, ga je op een gegeven moment stilstand krijgen. Het is belangrijk om te blijven analyseren en verbeteren. Zo voorkom je stilstand en blijf je groeien.
 • Les #04: Ga buiten je comfortzone.
  Wanneer je gaat analyseren en daarna verbeteren kom je automatisch buiten je comfortzone, daar liggen je kansen om te groeien. Je comfortzone voelt fijn en lekker veilig maar deze plek zal je niet verder helpen in het bereiken van je doelen.
 • Les #05: Warming-up
  Bereid jezelf altijd voor wanneer je ergens aan gaat werken, wanneer je naar je doelen toe gaat werken. Bereid je lichaam voor, je mindset, je overtuigingen en je gevoel. Op deze manier zal je intuïtie je leiden. 
 • Les #06: Jij bent zelf je eigen limiet.
  Er is geen limiet aan wat jij kunt bereiken, het enige limiet wat je hebt zit in jezelf: Jij bepaalt zelf tot wat je in staat bent! Dus train je mindset, zodat je over je – zelf opgelegde – grenzen heen kunt gaan.
 • Les #07: Verbeter je (eigen) kwaliteiten
  Het is belangrijk dat je weet waar je kwaliteiten liggen zodat je die kunt trainen. Ga je juist het gebied trainen wat niet in jouw kwaliteiten ligt dan zul je niet zo hard groeien als jij zou willen, ook in je bedrijf!
 • Les #08: Periodisering
  Plannen is belangrijk. Ook in je business. Bepaal wat je wilt bereiken, wat je gaat doen en hoe je dat gaat doen zodat je op de juiste momenten kunt pieken.
 • Les #09: Overdrijven
  Laat jezelf horen, laat jezelf zien. Misschien voelt dit als overdrijven maar doe je het niet dan zul je onzichtbaar zijn voor je klanten en ontneem je hen de mogelijkheid jou en je aanbod te leren kennen.
 • Les #10: Het belang van coaching
  Met een trainer/mentor aan je zijde bereik je veel sneller je doelen (met minder kans op blessures)!